Part Of Antwerp - 14/09 tot en met 23/09

14/08/2018

Het Eilandje is hot... en dat zal iedereen geweten hebben. De tweede editie van Part of Antwerp is een feit! Van vrijdag 14 september tot en met zondag 23 september doen we de buurt rond het Kattendijkdok en het Havenhuis nóg wat meer opleven. Tien dagen lang wordt het omgevormd tot ‘Part of Antwerp’. Een festival boordevol activiteiten voor jong én oud.

Part of Antwerp is een tiendaags festival, met een goede mix aan activiteiten voor alle leeftijden en interesses. Bestaande en populaire evenementen worden gebundeld tot één groot festival en aangevuld met tientallen nieuwe festiviteiten zoals TIZARTE, een 3Dstreet-artfestival, WATERFRONT, een bar en restaurant op het water, een heuse Part(y) of Antwerp en nog veel meer…. Zowel foodies, sportievelingen, gezinnen, muziekliefhebbers als toeristen, iedereen zal er zijn gading vinden en dat tien dagen lang.

Meer informatie op: www.partofantwerp.be/

Cadix Koers 2018 - zaterdag 01/09/18

10/08/2018

De Cadix Koers is een individuele tijdrit op kasseien en wordt georganiseerd door Wielervrienden de Pelikaan op zaterdag 01 september. Het parcours is ongeveer 5km lang. Het gaat door op de leuke kasseien van de cadixwijk te Antwerpen.

Elke deelnemer krijgt een professionele tijdsopmeting. Na de koers vindt de prijsuitreiking plaats.

Deelname aan de Cadix Koers kost 5 euro. Inschrijven op voorhand is verplicht. Supporters betalen uiteraard niets en hebben gratis inkom op het event!

Het hart van de Cadix Koers bevindt zich op het binnenplein van de Antwerpse Brouw Compagnie (brouwerij seefbier). Adres: Indiëstraat 21, 2000 Antwerpen

Voor de kleinere onder ons voorzien we ook een kinderkoers, deze is gratis.

Meer info op http://www.wvpeli.be/cadixkoers

Winkelstraat & zorgboulevard nieuw ziekenhuis ZNA Cadix

21/06/2018

Op de kop van het Kempisch dok, in de buurt van Park Spoor Noord, wordt het nieuw ziekenhuis ZNA Cadix gebouwd. Daarin komen diensten uit de ziekenhuizen ZNA Stuivenberg en ZNA Sint-Erasmus, waaronder een speoddienst, een brandwondencentrum en raadplegen & onderzoeken in tal van disciplines.

Het ontwerp van dit nieuwe ziekenhuis zorgt ervoor dat het naadloos aansluit met de omliggende woon-, winkel en werkfuncties. Als buurtbewoner zal u er niet enkel voor zorg terechtkunnen. Het grootste deel van de benedenverdieping wordt voorbehouden voor winkels en horecazaken, toegankelijk voor iedereen. Begane grond zal het midden houden tussen een winkelstraat en een zorgboulevard. Zo wordt ZNA Cadix met de stad verweven.

Eind 2020 moet het gebouw klaar zijn voor gebruik.

Aanleg openbaar domein

18/06/2018

Het Havenbedrijf start eind 2018 met de renovatiewerken van de kaaimuur van het Kempisch Dok , op de hoek van de Binnenvaartstraat en het Kempenplein (tegenover ons project India Natie). Aansluitend op die werken , in 2019, start AG VESPA met de heraanleg van de nieuwe kade en met de aanleg van de speeltuin in de Binnenvaartstraat.

Tegen de zomer van 2018 is de aanleg van de Vlissingenstraat, in het verlengde van de Binnenvaartstraat, afgewerkt en wordt er daar ook een bijkomende afvalsorteerstraat in gebruik genomen.

In september 2018 worden de werken van de Noorderlijn  aan de traminfrastructuur in de Kattendijkdok-Oostkaai afgerond. Tegen begin 2019 rijdt de tram van het Havenhuis naar het centrum van de stad en kan u op- en afstappen aan de halte Schengenplein. 

Nieuw kinderopvang op komst

14/06/2018

Stedelijk kinderopvang Stoomboot opent op 30 juli 2018 in Madrasstraat 58. De kinderopvang heeft plaats voor 108 kinderen tussen 0 en 3 jaar, verdeeld over 6 groepen.

Markt op het Eilandje

10/06/2018

Er komt een nieuwe wekelijkse markt op het Eilandje. De stad gaat daarmee in op de vraag van buurtbewoners en lokale handelaars die zo het Eilandje als aantrekkelijke en gezellige woonbuurt op de kaart willen zetten. De markt zal elke vrijdagnamiddag plaatsvinden op de Napoleonkaai en vooral voeding, bloemen en planten aanbieden. Dankzij de latere openingsuren kan een ruimer publiek er kopen. De stad en concessiehouder zijn momenteel volop voorbereidingen aan het treffen opdat de markt vanaf augustus van start kan gaan.  

Nieuwe tram Eilandje-Luchtbal

08/06/2018

Tussen de Noorderlaan en het Kempisch dok wordt niet alleen aan het nieuwe ZNA-ziekenhuis gebouwd. Ook wordt er volop aan een nieuwe trambaan gewerkt. Die is bijna klaar voor gebruik. Twee weken geleden reed de eerste testtram voorbij de werf van ZNA Cadix.

Als alles vlot verloopt, zullen reizigers vanaf deze zomer op deze nieuwe lijn 70 kunnen trammen tussen het MAS en de Havanasite (P+R Luchtbal) . Lijn 70 is een tijdelijke, relatief korte lijn in afwachting van de afwerking van het volledige Noorderlijnproject. Dan wordt het definitieve traject bepaald en komt er voor de deur van ZNA Cadix ook een tramhalte.

meer informatie : www.noorderlijn.be

Start werken Madrasstraat

07/06/2018

Op maandag 11 juni starten de werken in de Madrasstraat.  Ze eindigen eind september. Naast de heraanleg van de weg, worden er ook parkeervakken, plantvakken en voetpaden aangelegd aan de onbebouwde zijde. De voetpaden aan de bebouwde zijde zijn reeds afgewerkt en blijven ten allen tijde toegankelijk. Tijdens de werken zullen de ondergrondse parkings slechts beperkt of niet toegankelijk zijn. Ze zijn niet bereikbaar tijdens werkdagen tussen 7u ‘s morgens en 17u ’s avonds in functie van de uitvoering van de werken en vanaf midden augustus tot eind september wanneer de definitieve aanleg start van de rijweg.
 

Trots op het resultaat

24/04/2018

Geen woorden nodig, het eindresultaat is verbluffend! 

Een nieuwe praktijk op een droomlocatie?

08/03/2018

Op zoek naar een nieuwe praktijk op een droomlocatie? Misschien biedt India-Natie wel het antwoord! 

Laatste 3 casco commerciele ruimten nog te koop 

  • Op het gelijkvloers of de eerste verdieping (150 m² tot 218 m²) 
  • Ondergrondse parkeerplaatsen en een ruime fietsenstalling
  • Gelegen aan het water en met groen binnengebied
  • Vlakbij: toekomstig ziekenhuis ZNA Cadix 

Voetpaden aangelegd

02/03/2018

Nu de voetpaden zijn aangelegd komen we steeds dichter bij het finale resultaat van heropwaardering van de hele wijk. 

Start aanleg tramsporen naar havenhuis

12/01/2018

Half januari start de aanleg van de tramsporen op Kattendijkdok-Oostkaai naar het Havenhuis.

De werken gebeuren in twee fases. In een eerste fase loopt de werfzone van de August Michielsstraat tot en met de Indiëstraat. Voet- en fietspad blijven steeds toegankelijk. Tijdens de werken is de Indiëstraat afgesloten. De Cadixwijk in rijden doe je via de Madrasstraat of de August Michielsstraat.

De werken van fase 1 zijn afgerond tegen eind juni.

Meer informatie >> https://goo.gl/AFGn4u

Go for green

06/12/2017

Nu de beplanting van de binnentuin en het groendak erop zit, rest er alleen nog maar het groeien zodat een gezellige groene omgeving kan ontluiken. 

Groene boulevard aan nieuw ZNA Cadix

06/11/2017

Een groene boulevard en fiets- en wandelpaden moeten zorgen voor een rustige zone rond het toekomstige ziekenhuis ZNA Cadix aan het Kempisch Dok, waaraan ook ons project India-Natie ligt.

ZNA Cadix moet in het najaar van 2018 klaar zijn. Tegen die tijd zal ook de omgeving grotendeels heraangelegd zijn. Het gaat om het gebied tussen de Kempenstraat en de Noorderlaan, dat zich uitstrekt langsheen het Kempisch Dok en het Asiadok. De toekomstige trambaan die langs het ziekenhuis loopt, is het enige gemotoriseerd verkeer langs het dok. Ernaast komt een groene boulevard, die deels langs het Kempisch Dok loopt.

Er worden bomen geplant en er komen groene zones. Zitbanken moeten ervoor zorgen dat het gebied ook gebruikt kan worden als rust- en recreatieruimte. Boven de ondergrondse parking van het ziekenhuis komt een daktuin. Er zal in het gebied een weg lopen naar de parking voor bezoekers en een in- en uitrit voor de spoeddiensten. Verder zijn er bovengronds geen auto’s toegelaten en zullen er ook geen parkeerplaatsen zijn.

Nieuwe AD Delhaize Cadix op Het Eilandje is geopend

02/11/2017

AD Delhaize Cadix, gelegen in de Kattendijk-Oostkaai ongeveer 500 meter van ons project India-Natie, heeft op 21/09 zijn deuren geopend voor het publiek, waardoor de inwoners van Antwerpen en de omwonenden over een nieuwe buurtwinkel beschikken. Hij geeft meteen een extra commerciële dynamiek aan Het Eilandje en de Cadix-wijk.

In de buurt zag Delhaize immers een nood aan een nieuwe winkel. Veel mensen uit de buurt moesten zich tot voor kort verder verplaatsen voor hun boodschappen. Dankzij deze nieuwe winkel kunnen de klanten hun aankopen nu veel dichterbij doen.

AD Delhaize Cadix, met 1.678 m² verkoopoppervlakte, wil zich als rasechte buurtwinkel in de eerste plaats integreren in de buurt.

Innovatief assortiment

AD Delhaize Cadix zet in op een breed en innovatief assortiment. Enerzijds is er een ruime keuze uit huismerken (Delhaize, 365, taste of Inspirations, Bio, Eco, Care en FairTrade), waarbij Delhaize innoveert met onder meer Raw Cake, een ruime keuze superfoods en ontbijtproducten op basis van stevia. Anderzijds is er een brede waaier aan nationale merken. Er blijft een focus op Belgische bevoorrading: 70% van het assortiment bij Delhaize is gemaakt in België. De klanten hebben bij AD Delhaize Cadix in totaal keuze uit circa 15.000 producten.

De winkel werd gebouwd volgens het meest recente AD-winkelconcept, dat vooral wordt gekenmerkt door ruime gangpaden, sfeervolle verlichting, warm kleurgebruik en een aanbod dat gemak resoluut centraal wil stellen.

Groen karakter

16/10/2017

De binnentuin begint er groener en groener uit te zien. Binnenkort zal het hier aangenaam vertoeven zijn! 

Aanleg binnentuin

06/09/2017

De binnentuin krijgt meer en meer vorm en komt telkens een stapje dichter bij het eindresultaat.

Voorgevels Jaipal en Kesar afgewerkt

26/06/2017

De werf staat niet stil. De voorgevels van blokken Jaipal en Kesar geven een knap eindresultaat. 

Laatste fase werken Kattendijkdok-Oostkaai

15/06/2017

Donderdag 8 juni startte de laatste fase van de werken aan de Kattendijkdok- Oostkaai.

Alle doorgaand verkeer op de Kattendijkdok- Oostkaai rijdt vanaf dan over de nieuwe weg en de westelijke Mexicobrug. Voetgangers en fietsers dienen vanaf de Indiëstraat het voet- en fietspad naar de westelijke Mexicobrug te gebruiken. Gedurende de werken is de Madrasstraat afgesloten ter hoogte van de Kattendijkdok-Oostkaai en dienen alle weggebruikers de lokale omleiding te gebruiken via de Indiëstraat. Eind augustus zijn de werken aan de Kattendijkdok-Oostkaai volledig afgerond.

Jaipal bijna klaar en Kesar in verdere afwerking

06/06/2017

De gevel van blok Jaipal is bijna volledig klaar en blok Kesar wordt verder afgewerkt. De balustrades van alle terrassen zijn ondertussen geplaatst. Er resten enkel nog een aantal balustrades tegen de gevel tussen de diverse terrassen op een paar verdiepingen. 

Buitengevels Kesar bijna klaar

12/05/2017

Langs de buitenkant is blok Kesar zo goed als klaar. Ondertussen worden de laatste terrasbalustrades van de voorgevel geplaatst. 

Cadixwijk krijgt verder vorm

24/04/2017

Heel wat werken op het Eilandje zijn ondertussen lopende of zelfs al afgerond. De nieuwe Cadixwijk is in volle ontwikkeling en krijgt meer en meer vorm.

De heraanleg van de straat Kattendijkdok-Oostkaai is ondertussen afgerond. Enkel de aanleg van het laatste deel ter hoogte van Mexicobruggen is nog lopende, maar zal tegen de zomer helemaal klaar zijn. Ook de aanleg van het Wijkplein Cadix met speeltuin is ondertussen volop aan de gang. Het kort af, want 10 juni staat de opening gepland.

Degenen die zin hebben in een fietstochtje door Antwerpen kunnen voortaan terecht bij het nieuwe velo-fietsstation in de Binnenvaartstraat ter hoogte van Cadixstraat. Sindskort kan je dus op slechts 200 meter van India-Natie een stadsfiets ontlenen. Daarnaast is de aanleg van de nieuwe dokranden van Houtdok-Zuidkaai lopende. Later dit jaar zullen woonboten aan die kade dus kunnen aanmeren.

In 2018 zullen vervolgens de werken aan wandelkade recht tegenover India-Natie starten. Een ideaal plekje op waterniveau waar je tot rust kan komen. En, last but not least, op kop van het Kempisch Dok zijn ook de werken aan het nieuwe ziekenhuis ZNA Cadix gestart. In 2018 zal de bouw volledig klaar zijn en in 2020 wordt het gebouw in gebruik genomen. 

Blok Meti oogt al aardig

10/02/2017

Het resultaat spreekt voor zich. De buitengevel van blok Meti is afgerond en ook de borstweringen zijn ondertussen geplaatst. 

Buitenwerk Meti bijna klaar

23/01/2017

Voor blok Meti zijn de gevelmetselwerken en het buitenschrijnwerk ondertussen ook afgerond. Er wordt hier niet stil gezeten! 

Ook voor Kesar zijn de buitenwerken af

21/01/2017

Blok Kesar ziet er al aardig uit: ook hier is het buitenschrijnwerk helemaal klaar en zijn we volop aan de gevelbekleding bezig. 

Buitenwerken Jaipal klaar

19/01/2017

Blok Jaipal vordert vlot. Het buitenschrijnwerk is helemaal klaar en ook de gevelbekleding is in volle uitvoering. 

Centrale gedeelte Kattendijkdok Oostkaai afgewerkt

22/12/2016

Vanaf 10 januari wordt de tijdelijke omleidingsweg afgesloten en kan alle verkeer terug over de vernieuwde Kattendijkdok Oostkaai rijden. De Cadixwijk is dan opnieuw toegankelijk via de Madrasstraat, Indiëstraat en August Michielsstraat.

Realisatie aansluiting Mexicobruggen

Aansluitend op de definitieve ingebruikname van de Mexicobruggen start eind februari de heraanleg van de Kattendijkdok Oostkaai tussen de Madrasstraat en de Mexicobruggen. De heraanleg  wordt uitgevoerd in twee fasen zodat er steeds doorgaand verkeer mogelijk blijft over één van beide bruggen. De werken nemen 3 maanden in beslag. Hiermee is de volledige heraanleg van de Kattendijkdok Oostkaai afgerond. 

India-Natie is de meest inspirerende werkplek van ’t stad

21/11/2016

Op zoek naar een kantoor- of handelsruimte in Antwerpen? India-Natie is de meest inspirerende werkplek van ’t stad en biedt ruimtes met zicht op het water of het groen binnengebied in de Cadixwijk. Duurzame en energiezuinige oppervlaktes van 120 m² tot 520 m² beschikbaar met ondergrondse parkeerplaatsen & ruime fietsenstalling. Ontdek alles op deze website en op http://pai.india-natie.be/ of contacteer ons voor meer info! 

Nog slechts enkele appartementen beschikbaar

17/11/2016

India-Natie, dat is wonen of werken op een toplocatie gelegen aan het water.
De Cadixwijk wordt dé bruisende buurt van Antwerpen.

De werken zijn lopende en de oplevering is voorzien midden 2017. Momenteel zijn er nog maar enkele 2- en 3-slaapkamer appartementen beschikbaar alsook nog enkele kantoor- en handelsruimten van 120 m² tot 520 m², want 85% is reeds verkocht! 

Ontdek alles op op deze website en op http://pai.india-natie.be/ of contacteer ons voor meer info! 

Werken Cadixplein gestart

09/11/2016

Begin deze week zijn de werken aan het nieuwe wijkplein in de Cadixwijk gestart. Het wordt het groene hart in het centrum van de wijk. In een eerste fase starten de werken aan het oostelijk deel van het wijkplein Cadix, waar een plein met veel groen komt. Daarna volgt de heraanleg van de Napelsstraat. De tweede fase, de heraanleg van het westelijk deel aan het water, gaat van start in 2020. Het plein van 17.360 vierkante meter wordt de ontmoetingsplaats bij uitstek voor buurtbewoners. De aanleg van het wijkplein is één van de concrete stappen van de stad om van de Cadixwijk een nieuwe woonwijk aan het water te maken.

Een nieuw plein voor de buurt

Het nieuwe wijkplein in de Cadixwijk, vormgegeven door PT Architecten en Sweco, heeft een centrale ligging. Het komt grotendeels op de parking van het voormalige douanegebouw. Het plein zal van de Napelsstraat tot aan de dokrand van het Kattendijkdok lopen en wordt anderhalve keer zo groot als de Groenplaats. Het wordt een mix van park en plein waarbij beide in elkaar overlopen. Het park start aan de kant van de Napelsstraat en vormt het groene hart van de wijk. Aan de zijde van het Kattendijkdok komt een meer open plein met bomen en een grote publieke luifel. Het plein ligt langs weerszijden van de Kattendijkdok-Oostkaai, waarover in de toekomst een tram zal rijden. Het wordt een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners van de groeiende Cadixwijk. Rondom komen buurtwinkels en horecazaken.

Start oostelijk (park)deel

Deze week zijn de werken aan het oostelijk deel gestart, wat het groene hart van het plein wordt. Het is vormgegeven als een groen park met grote landschappelijke bomen. Zo worden 9 volwassen bomen uit de voormalige ‘Douanesite’ mee opgenomen en gerecupereerd in het wijkplein. Het autovrije plein bestaat naast veel groen ook uit verschillende speelzones voor peuters en kinderen tot 12 jaar. Het einde van de werken is voorzien voor het voorjaar van 2017. Aansluitend volgt de heraanleg van de Napelsstraat. De stad streeft naar een goed evenwicht tussen publieke ruimte voor voetgangers, nieuwe groenstructuren, comfortzones voor fietsers en parkeermogelijkheden.

Aanleg westelijk (plein)deel in 2020

De aanleg van het westelijk deel volgt in 2020, aansluitend aan de nieuwbouwontwikkeling langs de dokrand. Dit deel is vormgegeven als een plein met een ponton. Dankzij deze bijzondere toevoeging wordt het water beter beleefbaar in het nieuwe centrum van de wijk. Het ponton bestaat uit een grote trappenpartij van terrassen en hellende vlakken waar het rustig en aangenaam vertoeven wordt bij ondergaande zon.

Verder bestaat dit deel van het plein uit een hangar waarbij een deel van de bestaande Zieglerloods  wordt behouden. Het authentieke dakgebinte en de kolommen van de hangars worden gerecupereerd. Om het publiek karakter en de openheid te garanderen, zijn er echter geen wanden meer. Aan de waterkant komt een beglaasde wintertuin als beschutting tegen wind. Daarnaast omvat het plein ook een waterspeeltuin, ideaal voor de zomermaanden.

De Kattendijkdok-Oostkaai verbindt beide delen van het wijkplein met elkaar. Het materiaalgebruik op deze plek van de straat sluit perfect aan bij het plein en past bij het maritieme karakter van de Cadixwijk en het Eilandje.

Work in progress!

06/10/2016

Op de voorgrond zie je hier het Houtdok en links het Kempisch Dok met de jachthaven. 

Nieuwe scholencampus voor Cadixwijk in 2022

04/10/2016

De Cadixwijk op het Eilandje krijgt er in 2022 een nieuwe scholencampus bij. De creatieve en technische campus van het Stedelijk Onderwijs omvat de renovatie van het historische Van Averbekegebouw en twee CAD-loodsen. Aan het Kempisch Dok komt er een nieuwbouw. Klik hier voor meer informatie.

Afwerking blok Meti is lopende

03/10/2016

De werken lopen echt vlot. Zie hier de achtergevel van blok Meti langs de binnentuin. Het buitenschrijnwerk zit erop en ook de dakdichting op het penthouse is afgewerkt. 

Ramen Kesar geplaatst

01/10/2016

De voorgevel van blok Kesar ziet er al aardig uit nu de eerste ramen zijn geplaatst. 

Penthouse Kesar krijgt vorm

29/09/2016

Zie hier het penthouse van blok Kesar met op de achtergrond de mooie jachthaven van het Kempisch Dok. 

Ruwbouw Jaipal bijna klaar

27/09/2016

De achtergevel aan de kant van de binnentuin én de dakplaat van het penthouse van blok Jaipal zijn bijna klaar. Van daaruit kan je bovendien ook het houtdok zien. 

Velo-station vlakbij!

16/09/2016

In de Indiëstraat en aan de Kambalastraat, tegenover de nieuwe hoofdzetel van het Antwerps Havenbedrijf, staan  sinds begin september nieuwe Velo-stations en deze liggen beide vlakbij ons project India-Natie.  Aan elk station is plaats voor 36 deelfietsen. Deze nieuwe Velo-stations zijn de voorlopers van een grote uitbreiding. In het voorjaar van 2017 komen er maar liefst 112 stations bij waaronder nog een bijkomende Velo-station op de hoek van de Cadixstraat en de Binnenvaartstraat (op slechts 200 m wandelen van ons project India-Natie).

Buitenschrijnwerken Meti lopende

31/08/2016

Het levende bewijs dat dit project vlot loopt: in blok Meti zijn we al bezig aan het buitenschrijnwerk. 

Start werken 6e verdieping Kesar

29/08/2016

Dat is meteen ook de laatste vloerplaat voor we aan het dak kunnen beginnen.

Laatste vloerplaat Meti gestort

27/08/2016

Blok Meti staat dus bijna volledig recht.

6e verdieping voor Jaipal

25/08/2016

Na deze vloerplaat is de dakplaat aan de beurt dus we zijn bijna boven! 

Ondersteuningen Kesar klaar

10/07/2016

Het duurt niet lang meer voor de werken aan de 5de verdieping van Kesar kunnen beginnen! 

Penthouse krijgt vorm

07/07/2016

De ruwbouwwerken op de 4de verdieping van Meti lopen vlot. De dakplaat is bijna aan de beurt. 

Jaipal gaat vlot

05/07/2016

In blok Jaipal zijn de werken aan de vloerplaat van de 5de verdieping al lopende! 

India-Natie, dat is wonen (of werken) op een toplocatie gelegen aan het water.

01/07/2016

De Cadixwijk wordt dé bruisende buurt van Antwerpen. Met binnenkort de aanleg van 2 nieuwe groene pleinen, de bouw van een ziekenhuis, een nieuwe tramverbinding naar het centrum van de stad, een extra velostation én de aanleg van een verlaagd kadevlak tot op waterniveau. Allemaal op wandelafstand van India-Natie.

Wat een evolutie!

18/06/2016

Voor blok Kesar en Meti zijn de werken op de 3e verdieping reeds lopende en voor Jaipal zitten we ondertussen al op de 4e etage.

De ontwikkeling rond het Kempisch Dok langs India-Natie gaat verder!

16/06/2016

De werken aan het nieuwe ziekenhuis zijn ondertussen gestart en ook de heraanleg van de Noorderleien krijgt meer vorm. Afgelopen weekend is de spectaculaire brug geplaatst die het Park Spoor Noord over de Leien heen met het Eilandje verbindt!

De ruwbouwwerken vorderen vlot

27/05/2016

Blok Meti heeft al een 2e verdieping en bij Kesar en Jaipal zitten we al op het 3e niveau. Bovendien zijn de eerste balkons al een feit! 

Velostation vlakbij

19/05/2016

Wist je dat er op slechts 200 meter wandelen van India-Natie binnenkort ook een nieuw velostation van Velo Antwerpen komt?  

Wandel over het verlaagd kadevlak

12/05/2016

Tegenover India-Natie kan je vanaf volgend jaar op een tot op waterniveau verlaagd kadevlak wandelen! 

Speelpark vlakbij India-Natie

05/05/2016

Binnen enkele jaren komt schuin tegenover India-Natie een prachtig en gezellig speelpark! 

Redenen genoeg om in India-Natie te wonen!

28/04/2016

Het leidt geen twijfel dat de Cadixwijk waar India-Natie gelegen is volop in ontwikkeling is. De bewijzen zijn talrijk. Zo wordt er onder andere gewerkt aan:

* Vernieuwde dokranden voor Houtdok en een steiger voor woonboten aan Houtdok-Zuidkaai;

* Een verlaagd kadevlak tot op waterniveau voor het Kempisch Dok (vanaf 2017 – tegenover India-Natie);

* Een speelpark tussen de Binnenvaartstraat en het Kempisch Dok (vanaf 2018 – ten zuiden van India-Natie);

* Een nieuw velostation (rode stadsfietsen) op de hoek van de Cadixstraat en de Binnenvaartstraat (op slechts 200 m wandelen van India-Natie).

Maar er is nog meer! Er staan nog tal van andere werken in de directe omgeving ingepland:

* Aanleg van het wijkplein Cadix (start na de zomer van 2016), waar eind dit jaar ook een supermarkt zal openen;

* De heraanleg van Kattendijkdok-Oostkaai zal eind dit jaar klaar zijn;

* ZNA bouwt op zuidelijke kop van het Kempisch Dok aan een nieuw ziekenhuis (einde project voorzien eind 2019);

* De verhuis naar het Nieuw Havenhuis start eind augustus dit jaar!

In deze bruisende wijk wonen loont dus zeker de moeite! 

Wat een vooruitgang!

21/04/2016

De 2e verdieping van blok Jaipal ziet er al aardig uit!

India-Natie heeft bijzondere ambities op vlak van duurzaamheid

20/04/2016

Dit uniek woonproject in de Antwerpse Cadixwijk aan het Eilandje streeft naar een minimaal energieverbruik. Hierdoor bespaart u fors op uw energiefactuur én krijgt u bovendien een korting van -50 % op uw onroerende voorheffing gedurende 5 jaar. De werken zijn lopende en 60% is reeds verkocht!

Eerste verdieping Meti

17/04/2016

Ook de werken aan de eerste verdieping van complex Meti zijn bezig. 

Het gaat vooruit

15/04/2016

De werken aan de eerste verdieping van gebouw Kesar lopen vlot. 

De eerste gevels zijn een feit

18/03/2016

Ons uniek project in de Cadixwijk krijgt stilaan meer vorm: de eerste gevels staan recht. 

Een impressie van helemaal boven in de kraan

10/03/2016

Zo ziet de werf er van boven uit! 

De bovenbouw kan starten!

01/03/2016

De ondergrondse werken zijn ondertussen afgerond dus de bovenbouw kan stilletjes aan vorm krijgen nu!

De werf krijgt vorm

28/10/2015

Het lijkt misschien nog ver, maar we evolueren stilaan naar een plek waar wonen, werken en leven naadloos in elkaar overvloeien.

Een impressie van de Cadixwijk

17/10/2015

Toekomstbeeld van het nieuwe ziekenhuis aan het Kempisch Dok met jachthaven waarlangs ook India-Natie ligt. Deze ontwikkeling zal een ware impuls geven aan de ontwikkeling van de Cadixwijk.

De werkzaamheden vorderen

15/10/2015

De funderingsvloer is ondertussen gepolierd! 

Grondwerken klaar

13/10/2015

Alle grondwerken, funderingen, secans- en berlinerwanden alsook de droogzuiging zijn afgerond. We installeren nu de kranen zodat we omhoog kunnen beginnen te werken.

Nieuwsbrief eilandje

14/09/2015

Het eilandje staat niet stil! Ontdek welke werken in de nabije toekomst de buurt nog aantrekkelijker zullen maken.

klik hier voor de nieuwsbrief

Update werkzaamheden

26/06/2015

Vanaf 22 juni zijn de verdere funderingen aangevat om tegen het bouwverlof helemaal uitgegraven te zijn

Publi reportage in ‘De Zondag’

09/06/2015

Infodag

03/06/2015

Op zaterdag 6 juni organiseert India-Natie, in samenwerking met Provas, een infodag. Hier kunt u in een aangename en zomerse sfeer, alles te weten komen over het project en de ontwikkelingen van de Cadixwijk.

Renovatie Kempisch dok

04/05/2015

Een nieuwe publieke stijger in het Kempisch dok

Naar aanleiding van het herstel van de huidige kaaimuren aan de kop van het Kempisch dok heeft de stad Antwerpen er voor gekozen om hier een nieuwe publieke steiger te realiseren. Deze nieuwe publieke ruimte vormt het sluitstuk van de in 2013 aangelegde kade aan de Binnenvaartstraat. Op deze locatie wordt de huidige dokrand met 1.40m verlaagd zodat het een unieke verblijfsplek wordt waar iedereen de dokken van nabij kan ervaren. In de toekomst kan deze locatie ook dienen als aanlegplaats voor onder meer rondvaartboten.

Eerste fase van start: Het maken van secanspalen.

27/04/2015

Het doel van deze techniek is drievoudig:

- de beschoeing te verzekeren van de omtrek van de bouwput, de stabiliteit en de integriteit van de gronden, gebouwen en        andere constructies die zich buiten de bouwput bevinden te verzekeren

- het vormen van een waterremmende wand

- een fundering te maken voor de te bouwen constructie

 

Deze fase loopt tot eind mei

Definitief ontwerpplan wijkplein Cadix goedgekeurd

29/01/2015

Definitief ontwerpplan wijkplein Cadix goedgekeurd

09/01/2015

Vandaag keurde de stad het definitief ontwerp voor wijkplein Cadix goed, het groene hart van de wijk. Ook het plan voor de Napelsstraat is goedgekeurd. Het centrum van de Cadixwijk krijgt zo een nieuwe aanleg. Het geheel, ontworpen door PT architecten, wordt de ontmoetingsplaats bij uitstek voor buurtbewoners en zal het centrum van de wijk door middel van een ponton met het water verbinden. Volgens de planning gaan de eerste werken eind dit jaar van start.

Een nieuw plein voor de buurt

Het college heeft vandaag het definitieve ontwerp goedgekeurd voor het nieuwe wijkplein Cadix. Dat ontwerp toont een zekere eenvoud die het plein overzichtelijk en toegankelijk maakt.

De Cadixwijk wordt het kloppend hart van het Eilandje. Het unieke parkplein zal daar mee voor zorgen. Het Cadixparkplein wordt een dynamisch gebeuren dat zal mee evolueren met de buurt en zijn bewoners, een parkstructuur met speelruimten voor kinderen, een shelter voor verschillende activiteiten, een prachtig trapsponton en uiteraard biedt het de mogelijkheid voor horeca en terrassen aan de rand van het plein.”

Het nieuwe wijkplein heeft een centrale ligging en komt grotendeels te liggen op de parking van het voormalige douanegebouw. Het zal van de Napelsstraat tot aan de dokrand van het Kattendijkdok lopen en wordt anderhalve keer zo groot als de Groenplaats. Het wordt een mix van park en plein waarbij beide in elkaar overlopen. Het park start aan de kant van de Napelsstraat en vormt het groene hart van de wijk. Aan de zijde van het Kattendijkdok is het dan weer een meer open plein met bomen en een grote publieke luifel. Het plein ligt langs weerszijden van de Kattendijkdok-Oostkaai, waarover in de toekomst een tram komt te rijden. Het wordt een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners van de groeiende Cadixwijk. Er rondom komen buurtwinkels en horecazaken.

De aanleg van het plein is één van de concrete stappen van de stad om van de Cadixwijk een nieuwe woonwijk aan het water te maken.

Ponton zorgt voor bijzondere toets

Als bijzondere toevoeging wordt het water vanuit het nieuwe centrum van de Cadixwijk door middel van een ponton bereikbaar. Het ponton, vormgegeven door een grote trappenpartij van terrassen, zal een unieke beleving toevoegen aan het plein en aan de wijk in zijn geheel.

VIP behandeling voor de mobiliteit op het Eilandje

27/08/2014

Het Eilandje wordt de volgende jaren nóg aantrekkelijker. De perfecte plek om te wonen, te werken en te leven. Mobiliteit is daarvan een belangrijk onderdeel. Ontdek de plannen voor de tramlijnen op het filmpje.

De lancering van INDIA-NATIE op ATV

17/06/2014

Quote ATV: Met de India Natie aan de Madrasstraat verrijst er alweer een nieuw bouwproject op het Eilandje. Drie appartementsgebouwen en een grote kantoorruimte komen hier tussen de dokken te staan in de Cadixwijk. Het Eilandje blijft dus erg in trek bij projectontwikkelaars. En ook het aantal kopers neemt nog lang niet af.

VERKOOP GELANCEERD!

03/06/2014

De verkoop van INDIA-NATIE is van start gegaan! In aanwezigheid van Rob Van de Velde, schepen van Ruimtelijke Ordening en Stadsontwikkeling, werd daarvoor een officiële persvoorstelling georganiseerd. Op de aansluitende receptie werden meteen de eerste verkopen gerealiseerd. Proficiat aan de eerste kopers!